شکل های زیر مربوط به چرخه ی زندگی ویروس است ، آن ها را به ترتیبی که اتفاق می افتند شماره گذاری کنید.
سؤالاتی از فصل های مختلف(از وبلاگ آزمون زیست شناسی به مدیریت آقای میرزایی)
فصل اول
1 -الف) فرضیه چیست؟ ب) در روش علمی ، پس از مرحله ی فرضیه سازی کدام مرحله قرار دارد؟
7-آزمایش کنترل شده را تعریف کنید؟
8- آزمایش ساده ای مورد نظریه خلق الساعه(پیدایش خود به خودی موجودات زنده )بنویسید؟
9- روش علمی برای چه موضوعاتی به کار می رود؟
10- فرضیه را تعریف کنید در علوم تجربی چگونه یک فرضیه تأیید یا رد می شود؟
11- فرانچسکو ردی از آزمایش های خود چه نتیجه ای گرفت؟
12- منظور از روش علمی چیست؟
12- چند سال قبل در یکی از رودخانه های شمال تعداد زیادی ماهی تلف شدند،دو فرضیه در مورد علت مرگ ماهی ها بنویسید؟
14- آزمایش های کنترلی ردی را بیان کنید ؟
15- علوم زیستی را تعریف کنید و دو گروه اصلی آن را بنویسید؟
16- دو درس مهمی که دانشمندان بعد از ون هلمونت ازاو گرفته چه بود؟
17- روش علمی را تعریف کنید و مراحل آن را بنویسید؟
18- هنگام انجام آزمایش ،باید همه ی متغیرها به جز یکی از مورد آزمایش است ،ثابت باشد،این کار چه لزومی دارد؟
19- نظریه خلق الساعه چیست ؟یک مثال بیاورید؟
20- شش مرحله از مراحل روش علمی را به ترتیب بنویسید؟
21- در روش علمی پس از فرضیه سازی کدام مرحله قرار دارد؟
22- یک مثال از خطای شنوایی و یک مثال از خطای بینایی را بنویسید؟
23 – پژوهشهای علوم زیستی کاربردی به چه منظور استفاده می شود؟
24- چرا محققان معمولاًًکار خود را از صفر شروع نمی کنند؟
25- چرا نمی توان پاسخ همه ی پرسش ها را با روش علمی بدست آورد؟
26-در آزمایش ها ردی مراحل اول و دوم روش علمی را بنویسید؟
27- فرضیه ردی در مورد پیدایش مگس ها بنویسید؟
28- پژوهش های کاربردی علوم زیستی به چه منظوری انجام می شود؟
29- آزمایشهای کنترلی در آزمایشات ردی کدامند؟
فصل دوم
1- مهم ترین تفاوت موجودات زنده و غیر زنده چیست؟
2- آیا غشاء خاصیت نفوذپذیری انتخابی دارد؟
3- یک نقش دیواره سلولی را بنویسید؟
4- چه بخشی از سلول سبب استحکام بخشیدن به سلول است؟
5- اندامک های سلولی که به ترتیب نقش آنها آزادسازی انرژی و پروتئین سازی است را نام ببرید؟
6- ماده اصلی کروماتین چه نام دارد؟
7- آیا تعداد کروموزومهای سلولها عصبی انسان با سلول پوست انسان برابر است؟
8- تقسیم هسته سلول را چه می نامند؟
9- نتیجه از کار افتادن فرایندهای کنترل کننده تقسیم سلولی چیست؟
10- کروموزم، تومور، اندام و سانترومر را تعریف کنید؟
11- برای هر یک از ساختارهای زیر حداقل یک وظیفه را ذکر کنید.
الفـ میتوکندری ب ـ ریبوزم ج- دیواره سلولی د- کلروپلاست
12- چرا بیشتر ریبوزم های روی شبکه آندوپلاسمی چسبیدهاند؟
13- در ساختار کروماتین چه موادی شرکت دارند؟
14- سه اصل نظریه سلولی را بنویسید؟
15- چگونه یک سلول، سلولهای مجاور خود و مواد موجود در محیط را شناسایی می کند؟
16- مادة قرمز رنگ در کدامیک از اندامک های چغندر قرمز وجود دارد و این ماده رنگی در چه صورتی از سلولهای چغندر قرمز خارج می شود؟
17- هسته از چه بخشهایی ساخته شده است، فقط نام ببرید؟(4مورد)
18- اندام چیست؟(با ذکر دو مثال)
19- نقش واکوئل و لیزوزم را در سلول بنویسید؟
20- فرق دیوارة سلولی و غشای پلاسمایی را بنویسید؟
21-هر یک از اعمال بر عهده کدام بخش سلول است؟
الفـ ترشح مواد به خارج از سلول ب- آزاد کردن انرژی مواد
ج- انجام فتوسنتز و غذاسازی د- ساختن پروتئین
22-انواع تومور را نام برده و یک تفاوت آنها را بنویسید؟
23- دو تفاوت میان سلول جانوری و گیاهی را بنویسید؟
24- محل کروماتین و میتوز را تعریف کنید؟
25- تومور، کروماتین و میتوز را تعریف کنید؟
26- اجزای اصلی سلول را نام ببرید؟
27- اندام را تعریف کنید و یک مثال بزنید؟
28- وظایف شبکة آندوپلاسمی در سلول چیست؟
29- در زمان تقسیم، رشته کروماتین با چه تغییراتی به کروموزم تبدیل می شود؟
30- محل اتصال دو کروماتید یک کروموزم چه نام دارد؟
31- انواع تومور را نام ببرید؟
32- شکل یک کروموزم را رسم و بخشهای مختلف آنرا نامگذاری کنید؟
33- از وظایف دیواره سلول در گیاهان 3مورد را ذکر کنید؟
34- هر یک از وظایف زیر به عهده کدام بخش سلول است؟
الف- شناسایی سلولهای مجاور ب- ترشح مواد به خارج از سلول
35- سلولی دارای 6 جفت کروموزم است اگر این سلول تقسیم میتوز را انجام دهد.
الف- چند سلول بوجود می آید ب- هر یک از سلوهای حاصل چند عدد کروموزم خواهند داشت؟
36- منظور از اسکلت سلولی چیست؟
37- پروتئین سازی و تجزیه مواد هر کدام بر عهدة کدام بخش سلول است؟
فصل سوم
1-هر یک از مواد زیر جز, کدام گروه از ترکیبات آلی هستند ؟
ـ گلیکوژن ـ تری گلیسرید ـ آنزیم ـ DNA ـ سلولز.
2-واحدهای سازنده ی نشاسته ، پروتئین و تری گلیسرید چیست ؟
3- الف: آنزیم را تعریف کنید ؛ ب: معروفترین نوع لیپیدها را نام ببرید ؛ ج: بخش اصلی دیواره ی سلولی در گیاهان از چه ماده ای است ؟
4-الف: واحد سازنده ی پروتئین ها چه نام دارد ؟ ب: سوخت رایج سلول های بدن چه نام دارد ؟ ج: محل ذخیره ی گلیکوژن در بدن ، چه اندامی است ؟
5-چرا ساکارز و نشاسته را در یک گروه از ترکیبات شیمیایی قرار می دهند ؟
6-پلی ساکاریدی که مخصوص سلول های جانوری و قارچ هاست چه نام دارد ؟
7-برای چربی ها و پروتیین ها یک وظیفه در بدن ما ذکر کنید .
8-دو ماده ی آلی و دو ماده ی معدنی را بنویسید .
9-چرا سرعت بیشتر واکنش ها در دمای بالاتر از Cْ45 کاهش می یابد ؟
10-تفاوت ساختمانی سلولز و نشاسته را بنویسید و طرح ساختمانی این دو را رسم کنید.
11-اگر به یک سیب زمینی مقداری معرف لوگول اضافه کنیم رنگ آن چه تغییری می کند ؟
12-سه نقش مهم پروتئین ها در بدن بنویسید .
13-چهار گروه مهم مواد آلی را در بدن بنویسید.
14-آنزیم ها جزءکدام گروه از مواد آلی هستند ، چرا آ نزیم ها عمل اختصاصی دارند ؟
15-سه گروه اصلی هیدرات های کربن را نام برده و از هر کدام یک مثال بیابید .
16-اجزای سازنده ی تری گلیسرید را بنویسید و یک نقش مهم لیپیدها را نام ببرید .
17-گلیکوژن در بدن ما در چه اندام هایی ذخیره می شود ؟
18-واحد سازنده پروتیین ها وگلیکوژن به ترتیب ……….و…………می باشد.
19-از تجزیه ی یک تری گلیسرید چه مولکول هایی حاصل می شود ؟ نام ببرید.
20-چرا دمای بالا برای موجودات مضر است ؟
فصل چهارم
1)ماده ی سبزموجوددرگیاه چه نام دارد؟
2)چرا برگ سبزگیاه اندام اصلی فتوسنتزکننده می باشد؟
3)یک نقش رگبرگ ویک نقش کوتیکول رابنوبسید؟
4)درگیاهان برای تبدیل گلوکزبه پروتئین چه عنصری لازم است؟
5)ترکیبات نیتروژن دارخاک چگونه تامین می گردد؟
6)باطراحی آزمایشی اثردمابرشدت فتوسنتزراتحقیق کنید؟
7)گیاهان گلوکزرابه صورت چه مولکولی ذخیره می کنند؟
8)چگونه می توان شدت فتوسنتزرادریک گیاه افزایش داد؟
9)سلولهای نگهبان روزنه درکدامیک ازلایه های برگ فراوانترهستند؟
10)موادخامی که درفرایندفتوسنتزمصرف می شوندرانام ببرید؟
11)دوتفاوت سلولهای نگهبان روزنه بادیگرسلولهای اپیدرمی چیست؟
12)ماده ی آغازکننده ی واکنش های فتوسنتزی درگیاهان سبزرانام ببرید؟
13)کوتیکول و میانبرگ راتعریف کنید؟
14)کارآوندهای آبکشی رادرگیاهان سبزبیان نمایید؟
15)افزایش غلظت(کربن دی اکسید)درهواچه تاثیری برروی شدت فتوسنتزمی گذارد؟
16)مهمترین محصول قندی فرایندفتوسنتزچه قندی است؟وچرااین قندساخته شده برای انباشته شدن درگیاه مناسب نیست؟
17)آیاگیاهانی که دارای برگهای قرمزهستندفتوسنتزانجام می دهند؟چرا؟
18)چراگیاهان آکواریم موجب جلوگیری ازمرگ ماهی هامی شوند؟
19)کوتیکول چیست؟دونقش آن رابنویسید؟
20)چراهمه ی فتوسنتزکنندگان ابزی حداکثرتاعمق صدمتری آب می توانندزندگی کنند؟
21)فتوسنتزراتعریف کنیدوموادخامی که مصرف می شودرانام ببرید؟
22)هریک ازبخشهای زیر در برگ چه کاری انجام می دهند؟
الف ـ سلولهای نگهبان روزنه ب ـ کوتیکول ج ـ رگبرگ
23)گیاهان برای تبدیل کردن گلوکزبه پروتئین به چه عنصری نیازدارند؟آن راچگونه به دست می آورند؟
24)چگونه می توان شدت فتوسنتزرادریک گیاه افزایش داد؟
25)چه بخشی ازبرگ نقش استحکامی دارد؟
26)ازعوامل محیطی موثربرشدت فتوسنتزدوموردرابنویسید؟
27)چرابعضی ازسیب زمینی هاسبزرنگ هستند؟
28)به نظرشماچراتعدادماهی درآبهایی که جلبکهای سبزبیشتری داردفراوانتراست؟
29)دوماده راکه طی فتوسنتزمصرف می شوندرابنویسید؟
30)نمودارزیراثردمابرشدت فتوسنتزرا نشان می دهد.منحنی راتفسیرکنید؟
فصل پنجم
1- به سوالات زیر به اختصار جواب دهید.
- غذا نیاز ما را به……….و ………تامین میکند.
- قند میوه ……… و قند شیر………میباشد.
- چرا گوارش مولکول نشاسته پس از پخته شدن سیبزمینی آسانتر است؟
- یکی از منابع تامین کننده آب بدن را بنویسید؟
- یک نقش سدیم و یک نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟
- علت بیماریهای کواشیورکور، شبکوری، اسکوروی، کریتینیسم ، پلاگر و بربری چیست؟
- کمبود چه عناصری به ترتیب باعث آنمی می شود؟
- مصرف سیکلاماتها چه عوارضی به دنبا ل دارد؟
2ـ الیاف، آمیلوپلاست ، لایه میانی و اسیدهای آمینه اساسی را تعریف کنید؟
3ـ هر یک از بیماریهای زیر به علت کمبود چه ماده ای در بدن ایجاد می شود؟
الف) کواشیورکور ب) گزروفتالمی ج) اسکوروی د)گواتر
4- دو مورد از اعمال سدیم را در بدن بیان کنید؟
5- دو تفاوت چربیهای گیاهی با چربیهای جانوری را بنویسید؟
6ـ نقش محافظت کنندهها در مواد غذایی چیست؟
7- الف- قند موجود در شیر چیست؟ ب- هورمونی که توسط تیروئید ترشح می شود چه نام دارد؟
ج – تفاوت پروتئین شیر با پروتئین گوشت چیست؟
8- کمبود هر یک از مواد غذایی زیر چه نوع بیماریهایی در بدن ایجاد می کند.
الف- آهن بـ نیاسین ج- کلسیم دـ ویتامین B1
9- آمیلوپلاست چیست؟
10- تجمع چربی در زیر پوست چه فوایدی دارد؟(دو مورد)
11- دو نقش هورمون تیروکسین در بدن انسان را بنویسید و کمبود این هورمون در دوران کودکی و همچنین در دوران بزرگسالی چه بیماریهایی را بوجود میآورد ؟
12- کمبود و ازدیاد چه نوع ترکیبات آلی و معدنی سبب بروز این بیماریها می شود بنویسید؟
الف- کواشیورکور ب- کم خونی ت- بری بری پ- سخت شدن کبد
ج-راشیتیسم ح - شب کوری
13 – دو نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟
14- اسید آمینه اساسی چیست؟
15- منابع ویتامین D را بنویسید؟
16- فقدان ویتامین D در بدن چه بیماری ایجاد می کند؟
17- کمبود هر یک از مواد زیر چه بیماری در بدن ایجاد می کند؟
الف- ویتامینB1 ب- پروتئین ج- ید دـ آهن
18- فواید استفاده از غذاهای دارای سلولز چیست؟( دو مورد)
19- نوع قند موجود در شیر و میوهها را بنویسید؟
20- گزروفتالمی در اثر کمبود چه ویتامینی به وجود میآید و علائم آن چیست؟
21- علت بیماریهای کواشیورکور، راشیتیسم، شبکوری، و بربری را فقط نام ببرید؟
22- کلسترول چیست؟ در چه صورت باعث بیماری قلب و رگها می شود؟ و در چه مادة غذایی به فراوانی یافت می شود؟
23- اصطلاحات زیر را تعریف کنید.
الفـ اسید آمینه اساسی بـ تیروکسین ج- گلوتاماتمونوسدیم
24- نقش هر یک از مواد زیر را در بدن بنویسید؟ (برای هر کدام ذکر دو مورد کافی است)
الف ـ سدیم ب- کلسیم جـ ویتامینA دـ ویتامین C
25- یک مثال برای غذاهایی که موارد زیر را دارند بنویسید؟
الفـ لاکتوز بـ کلسیم ج ـ سلولز دـ پروتئین مایع
26- علت بیماری پلاگر چیست؟
27- دو علت برای نرمی استخوان بنویسید؟
28- جمله زیر را تفسیرکنید.
(مقدار پروتئینی که در هر ماده غذایی وجود دارد با میزان مناسب بودن پروتئین های آن غذا برای رشد و ترمیم دو موضوع جداگانه و غیر مرتبط هستند).
29- اعمال ویتامین A را در بدن بنویسید؟
30- منظور از رژیم غذایی مناسب چیست؟ مختصراً توضیح دهید.
31- علت بیماری راشیتیسم و آسکوروی چیست؟
32- ویتامینها برای ایفای نقش خود باید بصورت ……..باشد.
33- وجود سلولز در غذاها به مقدار مناسب لازم میباشد. علت را بنویسید؟
34- محل تولید هورمون تیروکسین را نوشته، بیان کنید در ساختمان این هورمون چه عنصری بکار رفته است؟
35- علت تغییر رنگ میوهها ی بریده شده مثل سیب و قند شدن روغن چیست؟
36- افزایش کلسترول ، احتمال ابتلاء به چه بیماریهایی را افزایش میدهد و نیز نقش چربیها را در بدن بنویسید؟
37- در بدن انسان برای هر یک از موارد زیر نقشی را بنویسید؟
الف)کلسیم ب)آهن ج ) ویتامینA د) ویتامینC
38- چرا مصرف روغن های گیاهای بهتر است؟
39- از افزودنی های غذایی محافظت کنندهها چه نقشی دارند؟
40- از ویتامینهای محلول در چربی دو مثال بزنید؟
41- الف- قند موجود در شکر چه نام دارد.
ب- بیماری خشکی و ضخیم شدن قرینه چشم چه نام دارد؟
42- الیاف چیست و بیشتر در کدام گروه از غذاها وجود دارد؟
43- کم خونی یا آنمی چگونه ایجاد می شود علایم این بیماری را بنویسید؟
44- از دو افزودنی غذایی گلوتاماتمونوسدیم و سیکلامات هر یک به چه منظوری استفاده می شود؟
45- آیا کلسترول اساساً ماده مضری است ؟ توضیح دهید.
46- چرا هویج برای سلامتی ما مفید است؟
47- مصرف هر یک از موارد زیر چه عوارضی برای بدن انسان دارد.
الف- سیکلاماتها ب- مصرف بیش از حد ویتامین D
48- چرا پس از پخته شدن آمیلوپلاست، گوارش آن آسانتر است؟
فصل اول
1)در تفکر علمی آدمی برای یافتن پاسخ پرسش های خود از کدام استفاده می کند؟
1- خرافات 2- حدس و گمان 3- جادوگری 4- واقعیت ها و منطق
2) چهارمین مرحله ی روش علمی کدام است؟
1- آزمایش فرضیه 2- جمع آوری اطلاعات 3- فرضیه سازی 4- نظریه سازی
۳) پژوهش های علوم زیستی پایه ای به چه منظوری صورت می گیرد؟
1- شناخت قوانین حاکم بر پدیده های زیستی 2- زندگی بهتر
3- به دست آوردن گیاهان و جانورانی با بازدهی بیش تر 4- استفاده ی انسان از پدیده های زیستی
۴) چگونگی رشد سلول تخم لوبیا تا تشکیل دانه لوبیا جزو کدام شاخه زیست شناسی است؟
1- بافت شناسی 2- تکامل 3- رویان شناسی 4- ژنتیک
فصل دوم
۵) این نتیجه گیری که : پیکر همه ی گیاهان از سلول ساخته شده است از کیست؟
1- ردی 2- شوان 3- شلایدن 4- فیرخو
6) بزرگ ترین اندامک درون سلول ها کدام است؟
1- میتوکندری 2- هسته 3- دستگاه گلژی 4- ریبوزوم
7) نقش لیزوزوم ها در سلول چیست؟
1- پروتئین سازی 2- آزادکردن انرژی مواد 3- تجزیه و گوارش مواد 4- ترشح مواد
8) کدام یک از نقش های غشای پلاسمایی است؟
1- استحکام 2- شناسایی بعضی مواد موجود در محیط 3- شکل دادن به سلول 4- نداشتن نفوذ پذیری انتخابی
9) کدام اندامک سلولی ذکر شده دو غشا دارد؟
1- ریبوزوم 2- واکوئل 3- میتوکندری 4- لیزوزوم
10) فعالیت های سلول در کنترل کدام است؟
1- هسته 2- هستک 3- سیتوپلاسم 4- DNA
11) تعداد سانترومرها در هسته ی سلول آدمی چقدر است؟
1- 46 2- 23 3- 92 4- یک
12) چند بافت که هماهنگ با هم وظیفه ی خاصی را انجام می دهند تشکیل کدام را می دهند؟
1- اندام 2- اندامک 3- دستگاه 4- بدن
13) اگر در سلولی 20 کروموزومی تقسیم میتوز صورت گرفته باشد در سلول های دختر حاصل هر کروموزوم چند کروماتید خواهد داشت؟ 1- دو 2- 20 3- 40 4- یک
14) قرار گیری کروموزوم ها در استوای سلول در کدام مرحله میتوز است؟
1- 1 2- 2 3- 3 4- 4
15) در نهایت چگونه توموری بدخیم باعث اختلال در بدن می شود؟
1- باکنده شدن سلول ها از جای خود 2- در اثر ازدیاد تومورها 3- با برده شدن سلول ها به بافت های دیگر 4- با تقسیم مکرر سلول ها
16) نیم سانتی متر چند میکرون است ؟ 1- 500 2- 5000 3- 50000 4- 500000
17) در سلول پوست آدمی کدام یک وجود ندارد؟ 1- غشای سلول 2- کلروپلاست 3- میتوکندری 4- هسته
18) غشای هسته در چه مرحله یا مراحلی از تقسیم میتوز وجود دارد؟
1- اول و سوم 2- دوم و سوم 3- دوم و چهارم 4- اول و چهارم
19) کدام یک دارای مواد تجزیه کننده است؟ 1- ریبوزوم 2- میتوکندری 3- دستگاه گلژی 4- لیزوزوم
20) کدام متعلق به دستگاه گوارش نیست؟
1- کبد 2- معده 3- کلیه 4- پانکراس
21)کدام اندامک سلولی در آزاد کردن انرژی مواد دخالت دارد؟
1- ریبوزوم 2- شبکه آندوپلاسمی 3- میتوکندری 4- واکوئل
22 ) جدا شدن کروماتیدهای هر کروموزوم در کدام مرحله ی میتوز صورت می گیرد؟
1- 4 2- 3 3- 2 4- 1
23) کدام یک در هر نوع سلولی وجود دارد؟
1- هسته 2- ریبوزوم 3- شبکه آندوپلاسمی 4- میتوکندری
24) کدام فاقد دیواره سلولی است؟
1- سلول بزرگ گندم 2- سلول باکتری شوره زدا 3- سلول پیکر قارچ 4- سلول های استخوانی
25 ) سلول ماهیچه ای و سلول ریشه هویج فاقد کدام اندامک هستند؟
1- میتوکندری 2- کلروپلاست 3- دیواره سلولی 4- هسته
26 ) در طی تقسیم میتوز هنگامی که کروموزوم ها در وسط سلول قرار می گیرند ، یک سلول آدمی دارای چند کروماتید است؟
1- 23 2- 46 3- 92 4- 184
فصل سوم
27) در کدام یک به ترتیب یک ماده ی آلی و یک ماده ی معدنی ذکر شده است؟
1- دی اکسید کربن ، آب 2- کلرید سدیم ، لیپید 3- پروتئین ، اکسیژن 4- فسفات ها ، اکسیژن
28) واحد سازنده ی گلیکوژن کدام است؟ 1- اسید آمینه 2- تری گلیسرید 3- گلیسرول 4- گلوکز
29) اتم های تشکیل دهنده ی کدام یک با بقیه متفاوت است؟
1- پنبه 2- روغن 3- هموگلوبین 4- گلیکوژن
30 ) ساختمان کدام دو ماده شبیه هم است؟
1- ساکارز و نشاسته 2- ساکارز و سلولز 3- گلیکوژن و نشاسته 4- گلیکوژن و سلولز
31 ) محلول لوگل در کدام آزمایش مصرف می شود؟
1- اندازه گیری سرعت سوختن قندها در بدن جانوران 2- اندازه گیری سرعت انتقال اکسیژن در خون 3- اندازه گیری شدت فتوسنتز در گیاهان 4- اندازه گیری میزان ذخایر کبدی
32 ) تغییرات سرعت واکنش آنزیمی طی تغییرات دما از 10 تا 60 درجه به ترتیب چگونه است؟
1- افزایش – ثابت 2- ثابت – کاهش 3- افزایش – کاهش 4- کاهش – افزایش
فصل چهارم
33) گیاهان برای ساختن کدام یک به نیتروژن نیاز دارند؟
1- هیدرات کربن 2- لیپید 3- سلولز 4- پروتئین
34 ) نشاسته در کدام قسمت سلول ها ذخیره می شود؟
1- کلروپلاست 2- واکوئل 3- دیواره سلولی 4- دستگاه گلژی
35 ) دلیل سبز شدن سیب زمینی در انبار چیست؟
1- افزایش درجه حرارت 2- رشد کردن سیب زمینی 3- برخورد نور به سیب زمینی 4- مرطوب بودن شرایط محیط
36 ) در کدام شرایط کلروفیل تشکیل نمی شود؟
1- سرما 2- کاهش غلظت CO2 3- نبودن نور 4- زیادی اکسیژن
37 ) کدام یک تولید کننده است؟
1- علف هرز 2- زنبور عسل 3- گاو 4- قارچ سازنده ی خمیر نان
38 ) به چه دلیل سلول ها برای ذخیره ی انرژی گلوکز را انباشته نمی کنند؟
1- کم بودن انرژی گلوکز 2- ترکیب آسان گلوکز با سایر مواد 3- حل شدن ضعیف گلوکز در آب 4- آسان بودن ورود گلوکز به میتوکندری
فصل پنجم
39) عارضه ی کرتینیسم ناشی از کمبود کدام است؟
1- ید 2- آهن 3- کلسیم 4- سدیم
40 ) نرم شدن بافت های گیاهی در اثر پختن ۀ ناشی از کدام مورد است؟
1- پاره شدن پوشش دانه های نشاسته 2- تغییر در لایه دیواره سلولی 3- حل شدن سلولز دیواره سلولی 4- حل شدن دانه های نشاسته در آب
41 ) در کدام نوع غذای گیاهی بالاترین درصد چربی وجود دارد؟
1- سویا 2- لوبیا 3- کلم 4- ذرت
42 ) کدام ماده ی غذایی خطر ابتلا به یبوست را کاهش می دهد؟
1- سلولز 2- تری گلیسرید 3- کلسترول 4- نشاسته
43 ) کمبود کدام ماده سبب می شود ماهیچه ها و شکم در اثر نفوذ آب متورم شوند؟
1- سدیم 2- کلسیم 3- پروتئین 4- نیاسین
44 ) کدام عارضه به کمبود یک ویتامین محلول در چربی مربوط است؟
1- عقب ماندگی ذهنی 2- خشک و ضخیم شدن قرنیه 3- ضعیف شده ماهیچه ها 4- سست شدن اتصال سلول ها
45 ) کمبود ریبوفلاوین سبب کدام یک می شود؟
1- ایجاد زخم در اطراف دهان 2- خونریزی داخلی 3- کاهش رشد بدن و سلامتی پوست 4- بروز بیماری پلاگر
46 ) گلوتامات مونوسدیم به عنوان........ به غذا اضافه شده و عارضه ی آن ............ است.
1- شیرین کننده – آسیب به کروموزوم ها 2- شیرین کننده – سردرد و تهوع 3- چاشنی – آسیب کروموزوم ها 4- چاشنی – سردرد و تهوع
فصل ششم
47) علت مرگ در هنگام وارد شدن خون نا آشنا به بدن چیست ؟
1- به هم چسبیدن گلبول های قرمز شخص دهنده 2- به هم چسبیدن گلبول های قرمز شخص گیرنده
3- بسته شدن مسیر رگ ها در شخص دهنده 4- موارد 1 و 3
48) گروه خونی شخصی که هر دو ماده ی ضد A و ضد B را در پلاسمای خود دارد چیست؟ 1- A 2- B 3- AB 4- O
49) خون شخصی با ماده ی ضد A و ضد B رسوب داده است گروه خونی او چیست؟ 1- A ۲- B ۳- AB ۴- O
50 ) اگر در سلولی 32 کروموزومی تقسیم میوز انجام گیرد در هر یک از سلول های حاصل چند سانترومر وجود خواهد داشت؟
1- 32 2- 16 3- 8 4- صفر
51) در یک مولکول DNA مقدار باز T برابر 23 درصد است در این مولکول باز G معادل چند درصد خواهد بود؟
1- 46 درصد 2- 54 درصد 3- 27 درصد 4- 23 درصد
52) پس از تقسیم میوز در سلول اولیه (زاینده ) زن چند سلول جنسی ایجاد می شود؟ 1- 1 2- 2 3- 3 4- 4
53 ) انتقال اطلاعات توسط DNA چگونه انجام می شود؟
1- توسط ژن ها 2- توسط نوکلئوتیدها 3- با ساخته شدن پروتئین ها 4- توسط بازهای آلی
54 ) کدام دو گروه خونی فاقد ضد ماده ی B می باشند؟ 1- A و O 2- B و O 3- AB وA 4- B وAB
55 ) یک قطعه مولکول DNA دارای 20 A و 30 G است در این قطعه چند مولکول قندی وجود دارد؟ 1- 25 2- 50 3- 75 4- 100
56 ) در دوفرد دوقلوی همسان کدام دو مورد بسیار شبیه به هم هستند؟
1- وزن 2- هوش 3- نوع و مقدار DNA ۴- مقدار پروتئین
فصل هفتم
57) مجموعه ی موجودات زنده و غیر زنده یک محیط که با هم در ارتباط اند چه نام دارد؟
1- اکولوژی 2- اکوسیستم 3- زنجیره ی غذایی 4- شبکه غذایی
58) کدام یک می تواند اولین حلقه ی یک زنجیره ی غذایی باشد؟
1- موش 2- ملخ 3- خورشید 4- لوبیا
59) در هرم تعداد افراد مصرف کننده به تدریج ...... و تعداد آن ها ...... می یابد.
1- بزرگتر ، کاهش 2- کوچکتر ، افزایش 3- بزرگتر ، افزایش 4- کوچکتر ، کاهش
60) کدام یک نقش اصلی را در پوسیدگی دارد؟
1- جانوران مردار خوار 2- میکروب ها 3- رطوبت 4- اکسیژن
61) در کدام روش نگهداری غذا آب میکروب ها با اسمز خارج می شود؟
1- نمک سود کردن 2- ترشی انداختن 3- حرارت دادن 4 - انجماد
62) در پاستوریزه کردن ، شیر را تا دمای ...... درجه سانتی گراد به مدت ...... گرم نگه می دارند.
1- 150 ، 15 ثانیه 2- 70 ، 15 دقیقه 3- 150 ، چند ثانیه 4- 70 ، 15 ثانیه
63) کدام یک از شرایط زیر از شرایط ضروری پوسیدگی برای برخی میکروب ها نیست؟
1- رطوبت کافی 2- دمای مناسب 3- وجود اکسیژن 4- عدم وجود ترکیبات شیمیایی
64)کدام صحیح است ؟
1- اولین حلقه ی هر زنجیره ی غذایی خورشید است . 2- در هر زنجیره ی غذایی فقط یک تولید کننده وجود دارد.
3- هر زنجیره ی غذایی حداکثر می تواند سه جاندار داشته باشد. 4- دومین حلقه ی زنجیره ی غذایی موجودی گوشتخوار است.
۶۵) آمونیاک محصول واکنش روی کدام ماده است؟
1- اسید چرب 2- گلوکز 3- گلیکوژن 4- پروتئین
66 ) پدیده ی اسمز چگونه سبب مرگ میکروب ها می شود؟
1- با حل کردن دیواره ی سلولی 2- با ایجاد شرایط اسیدی 3- با خارج کردن آب از بدن میکروب 4- با زیاد کردن نمک در باکتری
67 ) کدام یک افزاینده ی نیترات خاک نیست؟
1- خون 2- پوست 3- اشک چشم 4- شیره ی معدی
68 ) تعریف تراکم در اکولوژی چیست؟
1- تعداد افراد یک گونه که در یک زمان معین و در واحد حجم یا سطح زندگی می کنند. 2- تعداد افراد زنده ای که در یک زمان معین در واحد حجم یا سطح زندگی می کنند. 3- نسبتی که بین مجموعه افراد زنده یک اکوسیستم در یک زمان معین در واحد حجم یا سطح برقرار است. 4- نسبتی که بین افراد گونه های یک اجتماع در یک زمان معین و در واحد سطح یا حجم برقرار است.
69 ) در اکوسیستم آب شیرین حذف کدام جاندار موجب نابودی سریع اکوسیستم می شود؟
1- اوگلنا(جلبک) 2- باکتری 3- قارچ 4- سخت پوستان کوچک
فصل هشتم
70 ) محل آسیب دیده در کدام بیماری با بقیه متفاوت است؟
1- تبخال 2- سرخک 3- آبله مرغان 4- هپاتیت
71 ) اینترفرون چه ماده ای است؟
1- پروتئین 2- لیپید 3- پلی ساکارید 4- اسید نوکلئیک
72 ) فرض کنید یک باکتری هر 30 دقیقه یک بار تقسیم می شود ۀ اگر تعداد باکتری حاصل از تقسیم پس از 5/1 ساعت 8000 باشد ۀ تعداد باکتری اولیه ی آن چقدر است؟
1- 10 2- 100 3- 1000 4- 800
73 ) کدام تولید کننده ی پادتن است؟
1- فاگوسیت 2- ساپروفیت 3- لنفوسیت 4- باکتری انگل
74 ) برای معالجه ی سرطان کدام روش کاربرد بیش تری دارد؟
1- شیمی در مانی 2- استفاده از آنتی بیوتیک ها 3- واکسیناسیون 4- پرتودرمانی
در زیر تست های دیگری از فصول مختلف کتاب می بینید:
۱- تولید انرژی در سلول به عهده ی کدام اندامک است؟
1- ریبوزوم 2- لیزوزوم 3- هسته 4- میتوکندری
۲- تقسیم هسته سلول به دو هسته ی همانند چه نام دارد؟
1- تومور 2- میتوز 3- میوز 4- کروماتید
۳- کدام ماده ی خام فتوسنتز است؟
1- دی اکسید کربن 2- هیدرات کربن 3- اکسیژن 4- نیتروژن
۴- رگبرگ چه نقشی دارد؟
1- فتوسنتز 2- تنفس 3- استحکام برگ 4- ذخیره مواد
۵- کدام غذا ویتامین B2 ( ریبوفلاوین ) دارد؟
1- برنج 2- نان 3- تخم مرغ 4- پرتقال
۶- کمبودکدام یک در بدن باعث ایجاد گواتر می شود؟
1- آهن 2- ید 3- سدیم 4- کلسیم
۷- غذای گیاهی که پروتئین زیادی دارد کدام است؟
1- ذرت 2- کلم 3- برنج 4- سویا
۸- مصرف زیادکدام یک باعث بالا رفتن فشار خون می شود.
1- کلسیم 2- نمک 3- شیر 4- گوشت
۹- خوردن کدام یک از نرمی استخوان جلوگیری می کند.
1- ویتامین c 2- ویتامین B1 3- جگر ماهی 4- تخم مرغ
۱۰- خوردن کدام یک باعث سلامتی گیاهخواران می شود.
1- شیر و تخم مرغ 2- گوشت و میوه 3- سیب زمینی 4- هویج
۱۱- از تقسیم میوز در سلول اولیه نر چند سلول جنسی تولید می شود؟
1- دو 2- چهار 3- یک 4- هشت
۱۲- نقش غده ی هیپوفیز در بدن چیست؟
1- تنظیم حرکات بدن 2- تنظیم رشد 3- وراثت 4- ایجاد تومور
۱۳- کدام گروه خونی با سرم ضد A و سرم ضد B لخته می شود؟
1- A 2- B 3- AB 4- O
۱۴- کدام مولکول توانایی همانند سازی دارد؟
1- DNA 2- پروتئین 3- گلوکز 4- لیپید
۱۵- کدام سلول انسان 23 کروموزومی است؟
1- سلول تخم 2- سلول جنسی نر 3- گلبول قرمز 4- گلبول سفید
۱۶- باکتری شوره زدا نیترات را به ..... تبدیل می کند.
1- آمونیاک 2- پروتئین 3- اوره 4- نیتروژن
۱۷- کدام موجود در هرم انرژی سهم کمتری دارد؟
1- مار 2- موش 3- ذرت 4- عقاب
۱۸- جانوران چه اثری بر CO2 هوا دارند؟
1- افزایش 2- کاهش 3- بی اثر 4- ابتدا کاهش و سپس افزایش
۱۹- عامل اصلی پوسیدگی چیست؟
1- آنزیم های درون سلول 2- قارچ و باکتری 3- مردار خواران 4- رطوبت
۲۰- کدام عامل باعث می شود که جسد جانور در گودال قیر نپوسد ؟
1- کمبود اکسیژن 2- کمبود رطوبت 3- وجود قیر 4- وجود نمک
۲۱- کدام یک از این جانوران در محیط پر علف و داخل خاک زندگی می کنند؟
1- حلزون و کرم خاکی 2- عقاب و گنجشک 3- شته و کفشدوزک 4- گاو و گوسفند
۲۲- آتش سوزی و دخالت انسان باعث چه می شود؟
1- پیچیدگی اکوسیستم 2- جنگل زدایی 3- حالت اوج 4- پیشرفت توالی
۲۳- کدام بخش ویروس وارد سلول میزبان می شود؟
1- DNA 2- پروتئین 3- لیپید 4- قند
۲۴- ویروس ایدز به کدام سلول حمله می کند؟
1- غده بزاقی 2- پوست 3- کبد 4- سفید خون
۲۵- کدام باکتری ها مواد غذایی خود را از مواد بی جان به دست می آورند؟
1- انگل 2- مصرف کننده 3- بیماری زا 4- ساپروفیت
۲۶- کدام بخش را همه ی باکتری ها ندارند؟
1- دیواره ی سلول 2- سیتوپلاسم 3- ماده وراثتی 4- کپسول
۲۷- شایع ترین بیماری ویروسی انسان ها کدام است؟
1- سرماخوردگی 2- ایدز 3- هپاتیت 4- فلج اطفال
۲۸- باکتری در شرایط نامساعد کدام را ایجاد می کند؟
1- کپسول 2- باکتری جدید 3- هاگ 4- آنزیم
۲۹- کدام محافظ خوبی در برابر ورود میکروب ها به بدن است؟
1- خون 2- پوست 3- اشک 4- گلبول سفید
۳۰- کدام در بدن پادتن می سازد؟
1- فاگوسیت 2- لنفوسیت 3- واکسن 4- آنتی بیوتیک
با تشکر از http://elearning.roshd.ir/bio1/
Copyright 2004 WWW.OpenViewCo.Com |
| |